Незабутня подорож у Львів

2019-10-12

В жовтні цього року учні 8-х класів, члени гуртка «Юні пластуни» та члени ДШО «Лідер» Томашгородського НВК школи І-ІІІ ст.-ліцею разом з учителями Богданець С.Г., Ковтун Н.М. та Нестерчук Л.К. відвідали старовинне місто України. Дивовижний Львів наскрізь просякнутий п’янким ароматом кави і шоколаду, духом аристократичної старовинної архітектури та розмаїтим поєднанням культур. Тут гармонійно сплелися різні епохи і стилі, традиції старовини і темперамент сучасності, українська самобутність і європейський шарм. З одного боку, Львів вражає суворою величчю, а з іншого - дивує відкритістю, витонченістю і неповторною теплою атмосферою, яку довелося відчути на собі подорожуючим.

«Чим же унікальний і неповторний Львів?» - запитували діти під час довгої поїздки потягом «Томашгород – Львів» у Світлани Григорівни, керівника подорожі. Її розповіді не залишали байдужими жодного із слухачів. «Але краще один раз побачити, ніж 100 разів почути!» - повторювала вона.

І ось після 8 годин переїзду нарешті опинилися у Львові! Ця історична столиця Галицького князівства зустріла гостей у всій своїй середньовічній красі. В архітектурі міста змішалися різні стилі та епохи: готика і барокко, ренесанс і романський стиль, рококо і ампір, сучасні еклектика і конструктивізм. Історичний центр Львова дуже добре зберігся і внесений до списків світової спадщини ЮНЕСКО.

Пішохідна екскурсія «Старим містом» дала змогу познайомитися з історією, зрозуміти, як і коли воно забудовувалось, а екскурсія до оперного театру принела величезне задоволення всім без винятку. Учнів познайомили з забудовою площі Ринок, яка завжди була центром.

Звичайно, екскурсія Львовом не обійшлася без відвідин закладів розважального характеру, які вже встигли стати окремою візитівкою міста: Копальня кави, Майстерня шоколаду, Гасова Лямпа. Учні відвідали аквапарк «Львів-пляж», піцерію та крамницю з солодощами.

Екскурсанти поверталися зі Львова вечірнім потягом «Львів-Томашгород». Позитивні емоції переповнювали дитячі серця, вони везли найкращі подарунки та смаколики для рідних людей. Неможливо передати словами всю красу і велич Львова, треба бачити це на свої очі. Відвідавши його раз, знову і знову хочеться повернутись туди.

/Files/images/IMG-b8911302db0a55bffcad852b2cac3e9f-V.jpg

/Files/images/IMG-8851bd12ae546b69b05d5dafa30a90d6-V.jpg

/Files/images/IMG-b51a6744315e147b09de0b9c52dc966c-V.jpg

/Files/images/IMG-ea9b2049b74dac21a12c61a900395b62-V.jpg Маринич Ангеліна, голова центру «Добрих та корисних справ»

Кiлькiсть переглядiв: 168

Коментарi